Mumsig Krabb-entré

Len och god i smaken, med härlig smak av krabba

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk krabba, 120 g
  • 5 crabsticks
  • 3 gelatinblad
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • hummerfond efter smak
  • salt
  • peppar
  • dillvippa

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt krabb-köttet rinna av ordentligt. Ta ev undan fyra hela bitar till garnering. Hacka krabbköttet mycket fint och skär sticksen i fina tärningar. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med hummerfond, salt och peppar.
  2. Ta upp gelatinbladen, ur vattnet och smält på svag värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i krabbsmeten och fördela i 4 st portionsformar. Ställ i kylen att stelna ca 4 timmar.
  3. Doppa formarna hastigt i varmt vatten, och stjälp upp och garnera med en yvig dillvippa och en bit krabba.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr