Murens fläskiga hemlighet

Fläskfilé i sötsur sås...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 2 msk Mrs Cheng’s Mushroom soya
  • ½ tsk salt
  • 4 msk maizenamjöl eller potatismjöl
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 6 msk olja att steka i
  • ¾ dl Mrs Cheng’s sweet sour

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar 1,5 x 1,5 cm, och marinera det i Mushroom soy och lite salt.
  2. Pudra med mjölet. Skär paprikorna och purjolöken i lika stora bitar, skär löken i klyftor.
  3. Hetta upp oljan i en wok, fräs köttet under omrörning tills det är nästan genomstekt, 2min.
  4. Ta upp köttet, häll av överflödig olja. Hetta upp woken igen.
  5. Häll i 1 msk olja, fräs grönsakerna i 1 min, tillsätt köttet och woka en halv minut till.
  6. Blanda ner sweet sour sauce under omrörning och låt rätten få ett snabbt uppkok. Servera med jasminris.

Kommentarer

Jag gjorde det idag till middag , o det vart jätte gott . Köttet vart jätte mört o gott av soya marinaden .

Liknande recept