Musselmacka

Gott kryddade musslor serveras varma på frasiga baguetteskivor. Passar bra som förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk musslor, i vatten (ca 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0,5 citron, saften av (ca 2-3 msk)
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 skivad minibaguette
  • 1 msk olivolja av god sort

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av. Häll oljan i en kastrull, pressa i vitlöken, tillsätt dragonen och värm ett par minuter.
  2. Pressa och tillsätt citronsaften, vänd ner musslorna och strö över hackad persilja, lägg på lock och dra kastrullen åt sidan.
  3. Pensla brödet med olivolja och rosta det i 200° ugn 8–10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…