Musselrisotto

Musselspadet som används i buljongen gör den extra mustig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Musslor:
  • 1 nät färska musslor med skal (ca 1 kilo)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 3 dl torrt vitt vin
  • Risotto:
  • 5 schalottenlökar
  • 2 tomater
  • 5 dl hönsbuljong + silad buljong från musslorna
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk färska timjanblad
  • 2 dl risottoris
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna. Släng bort öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken mjuk i oljan utan att den tar färg ca ½ minut. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vinet. Koka upp under omrörning.
  3. Lägg i musslorna och koka dem på högsta värme under lock ca 4 min, skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden. Sila och spara musselspadet till buljongen. Håll musslorna varma under folie till serveringen.
  4. Risotto:
  5. Skala och finhacka löken. Skålla, skala, kärna ur och skär tomaterna i fina tärningar.
  6. Koka upp buljongen och blanda med musselspadet. Håll den varm.
  7. Fräs löken mjuk i olivoljan i en gryta under omrörning, utan att den tar färg, ca 3 min. Tillsätt tomaterna, tomatpuré och timjanblad, fräs 2-3 min. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut.
  8. Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer av buljongen i omgångar, ca 1 ½ dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 25 min.
  9. Lägg musslorna i riset och låt allt bli genomvarmt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…