Musslor från Tossa

Vid muren till gamla staden i Tossa de mar(i Katalonien, Spanien) kan man äta godaste musslorna. De kallar dem fishermans och jag har försökt efterapa receptet, i mitt tycke blev det rätt bra. Jag provade med burkmusslor också och då la jag i två burkar och drog av från plattan och severade genast med vitlöksbröd. Det blev riktigt bra och passar utmärkt till en förrätt för ca 6 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg musslor i nät (eller 2 burkar)
  • 2 msk smör/olja
  • 1 stor gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 hackad chili, om man vill ha en starkare variant
  • 1dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g tomater på burk (eller 4 färska hackade)
  • 1 tsk god olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök gyllengul, tillsätt vinet koka upp. I med tomater vatten, peppar och buljong koka 10 min. I med musslorna på med lock rör om några gånger. Klart när musslorna öppnat sig. Släng ner persiljan och rör om, ringla lite olivolja över och servera med bröd genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…