Mustig Köttfärssoppa

Detta är en god och mustig soppa, som vi gärna äter när det är kallt och ruggigt ute. Den går utmärkt att tillaga en dag i förväg och går också mycket bra att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 stor potatis
  • 500 gram köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ msk curry
  • 1-2 msk paprikapulver
  • 1 burk (400 g) hela tomater
  • ½ dl chilisås
  • 1 liter vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 burk 190 gram linser

Gör så här

  1. Kärna ur och hacka paprikan.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint.
  3. Skala och grovriv potatisen.
  4. Bryn färsen i oljan och curryn i en stor gryta eller kastrull.
  5. Smula sönder färsen med en gaffel.
  6. Tillsätt paprikapulver och rör om.
  7. Tillsätt potatis, purjolök och paprika.
  8. Häll på burktomater, chilisås, vatten och mjölk. Smaksätt med soja, salt och peppar.
  9. Låt soppan sjuda under lock på svag värme i 30-40 minuter.
  10. Tillsätt de sköljda linserna när ca 5 minuter återstår.
  11. Önskas mer smak så öka på med kryddorna och chilisåsen.
  12. Toppa soppan med grovriven parmensanost och en klick crème fraiche eller yoghurt vid serveringen. Servera gärna ett gott bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.