Mustig vintergryta

Mammas sparade urklipp

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g benfritt nötkött, t ex ytterlår, bog
  • 1 msk matlagningssenap
  • 2 msk soja
  • ½ tsk timjan
  • 1 st buljongtärning
  • 1-2 dl vatten
  • 2 st lökar, gul eller röd
  • 2 st morötter
  • 100 g rotselleri
  • 300 g vitkål
  • 1-2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär köttet i små tärningar. Blanda senap, soja, timjan, buljongtärning och vatten i en tjockbottnad gryta och låt det koka upp. Lägg i köttet i små portioner under omrörning det är viktigt att det kokar ordentligt. Skär löken i klyftor, morötterna i slantar och sellerin i tärningar och låt koka tillsammans med köttet under lock, ca 45 min Strimla vitkålen och tillsätt den och vispgrädden. Koka ytterligare ca 15 min under lock. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera med nykokt potatis och gärna extra senap, bröd, sallad och mjölk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept