Nötfrästa räkor på spenatbädd

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 50 g hasselnötskärnor, ca 1 dl
  • 1 liten gul lök, ca 75 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 minuter. Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela spenaten på tallrikar. Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull. Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt. Fördela räkfräset på spenatbädden.
  3. Servera med klyftor av citron och sprödvarmt bröd.

Kommentarer

Kanongott, men vi saknade pasta eller ris som tillbehör. Passar ypperligt som kvällsmat.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…