Nötfrästa räkor på spenatbädd

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 50 g hasselnötskärnor, ca 1 dl
  • 1 liten gul lök, ca 75 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 minuter. Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela spenaten på tallrikar. Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull. Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt. Fördela räkfräset på spenatbädden.
  3. Servera med klyftor av citron och sprödvarmt bröd.

Kommentarer

Kanongott, men vi saknade pasta eller ris som tillbehör. Passar ypperligt som kvällsmat.

Liknande recept

@ullac

Biff med gratinerad potatis

Gott till biffen med halverade gratinerade potatisar med soltorkade tomater, vitlök, basilika och riven ost. En mycket passande helgmiddag eller fredagsgott.

@essim

Pasta med kronärtskocksfräs

Fredagsgott utan grädde eller crème fraiche. Går fort att laga med få ingredienser. Man kan lägga till eller dra ifrån ingredienser, jag lade till…