Norrlandsstrutar.

I dessa strutar göms kantareller och renkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 1 burk kantareller á 184 g
  • 75 g rökt renkött
  • Äggröra:
  • 4 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • Salt
  • Timjan
  • 4 kakor tunt tunnbröd
  • Sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av väl. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
  2. Strimla renköttet och rör ner det i svampblandningen. Låt det kallna.
  3. Vispa samman ägg och grädde till äggröran. Smält lite matfett i en låg kastrull och häll i äggsmeten under omrörning. Rör över svag värme tills äggröran är fast men lite krämig. Låt äggröran kallna.
  4. Rör ner lökblandningen i äggröran och smaka av med salt och lite timjan.
  5. Formar strutar av tunnbröden. Vik hop strutarna noggrant i botten så att de blir täta. Fäst dem eventuellt med tandpetare. Fyll dem med sallad och äggröra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…