Nudelsallad med räkor och mango

Smalt, gott och nyttigt! Perfekt fredags eller lördagsmys!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fpk glasnudlar
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 250 g cocktailtomater (1 ask)
  • 15 g färsk koriander (4 kvistar)
  • 1 mango (inte allt för mogen)
  • 300 g tiger räkor (råa)
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem så att de går isär litet. Låt rinna av. Häll oljan, chilisåsen och fisksåsen i en rundbottnad panna, vispa ihop och värm upp, vänd fort ned nudlarna i några minuter, tag av från spisen.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Vänd ned tomaterna och koriandern. Smaka av nudlarna med salt och peppar. Skala mangon, tag bort kärnan och skär i tunna skivor. Halstra räkorna i het, torr panna. Salta och peppra.
  3. Servera den rumstempererade nudelsalladen med de varma räkorna och mangon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr