Köttfärskebab med hemmagjord Kebabkrydda
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
Ett nyttigare alternativ till "vanliga" hamburgare! Dessa är riktigt goda och mättande! Man kan köra biffarna enbart med grönsakerna och dressingen. Men jag har piffat till dessa med "Dinkelbröd med hela linfrön", ett recept som jag har lagt upp här på Matklubben! De passar alldeles utmärkt som hamburgerbröd. Bröden går absolut att göra någon dag före, för att sedan ta fram och värma dem lagom till servering! Dressingen är bäst att göra först, för den ska stå i kylen och dra sig. Sedan är det bra om man fixar grönsakerna (inte lökringarna, för de kan stekas samtidigt som biffarna), så är det bara att lägga på allt när bröden är varma och biffarna klara!
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
Letade recept på sötpotatis och fann detta, kul! Har du ingen spiralizer så skär strimlor med potatisskalaren. Det blir mer sås än vad som…
Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan? Ja precis den man dränkte tallriken med. Den absolut godaste såsen till fisk tycker jag.…
Lite synd att använda biff tyckte vi. Kommer att använda annat nötkött nästa gång.
Smarrigt! Dessa crêpes funkar finfint till annat också som frukt å bär.
Sötpotatis är ju så gott, här kuber i ugn som nästan sköter sig själva. Mixtra gärna med andra kryddor!