Öppen moussaka

Lika vackert som gott. Att göra moussakan i de urgröpta aubergineskalen är genialt! Perfekt att förbereda, bara att gratinera med ostsåsen precis före servering. För en vegetarisk variant så använd quornfärs istället för lammfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • ½ msk torkad oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Ostsås:
  • 1 ägg
  • 2 dl rysk yoghurt
  • 2 dl parmesan, finriven
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela auberginerna på mitten och baka mjuka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Skrapa ur innanmätet med en sked tills det är ½ cm kvar till skalet. Hacka det urgröpta innanmätet grovt och lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och lammfärs och stek på hög värme tills färsen är brynt. Sänk värmen och tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda (småputtra) ca 10 minuter.
  4. Ostsås:
  5. Vispa ägget lätt och tillsätt yoghurt och finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner den hackade auberginen i lammfärssåsen och fyll aubergineskalen med den. Skeda över ostsåsen och gratinera mitt i ugnen till fin yta. Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…