Örtbakade torskpaket

Detta fiskrecept är lite lyxigare än andra torskrecept. Foliepaketen är även utmärkta att lägga på utegrillen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 4-6 potatisar
  • ½ gul paprika
  • ½ purjolök, den vita delen
  • 1 röd lök
  • 2 tomater
  • ½ knippa färsk basilika
  • ½ knippa gräslök
  • 2 msk kapris
  • 50-75 g smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i potatisskivorna och låt dem koka 5 minuter. Häll upp potatisen i ett durkslag och låt den rinna av väl.
  2. Skär torskfiléerna i 3 cm stora kuber. Ansa paprikan och skär den i bitar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i ringar. Skala löken och skär den i 8 klyftor. Kärna ur och hacka tomaterna. Grovhacka basilikablad, gräslök och kapris.
  3. Riv ut 4 stora ark aluminiumfolie. Smörj foliebitarna med matfett. Fördela potatisskivorna på de 4 arken. Fördela torsken och lägg den ovanpå potatisen. Lägg paprika, purjolök och rödlök i varje paket. Strö över ört- och kaprisblandningen.
  4. Salta och peppra alla paketen och häll över det vita vinet. Klicka ut resten av matfettet i foliepaketen. Tillslut foliepaketen väl och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept