Örtfylld fläskfilé

Går att förbereda. Ett av familjens favoritrecept. Perfekt att ställa in i ugnen när gästerna ringer på dörren. Snart sprider sig ljuvliga dofter och alla blir så sugna....!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 hg fläskfilé, dra bort senor
  • 50 g smör
  • 2 dl persilja, hackad
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk timjam
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 st lagerblad (smulat)
  • Salt
  • Peppar
  • Soja

Gör så här

  1. Snitta filén på längden, salta och peppra runt om.
  2. Blanda ihop alla örter, persilja och löken med smöret och lägg i skåran på filén.
  3. Lägg filén på ett ungssäkert fat och pensla ordentligt med soja. Sätt in i ugnen i 200 grader, 35 minuter.
  4. Servera med klyftpotatis och en sallad, eller också med en god potatisgratäng eller rösti.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept