Örtfylld lammstek

Mmm

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lammstek på ca 2 1/2 kg inkl. ben
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 1/2 msk blandade hackade örter
  • (färsk, fryst eller torkad fransk örtblandning), färsk rosmarin

Gör så här

  1. Bena ur lammsteken (be ev. kötthandlaren göra det åt dig). Salta och peppra steken runt om.
  2. Blanda smör, persilja och de hackade örterna.
  3. Peta in små smörkulor där benet har suttit.
  4. Bind om steken med smören om du behöver.
  5. Sätt in en köttermometer mitt i steken.
  6. Stek på ugnssäkert fat eller i liten lågpanna i 175 grader varm ugn tills innertemperaturen i köttet är ca 70 grader om du vill ha köttet rosa (ca 1 1/2 timme).
  7. När termometern visar ca 77 grader är köttet genomstekt. Låt steken vila och svalna insvept i folie.
  8. Skär i vackra skivor.
  9. Garnera med färsk rosmarin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…