Örtfyllda fläskkotletter

Denna örtfyllning piffar verkligen upp de annars så traditionella fläskkotletterna. Servera gärna med ris istället för potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 tsk olja
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad basilika
  • 2 msk riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt på ugnens grill. Täck gallret med aluminiumfolie. Skala den gula löken och hacka den fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skär brödet i tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs upp lök och vitlök under omrörning tills den gula löken har mjuknat, ca 5 minuter. Tillsätt buljong och balsamvinäger. Tillsätt sedan brödet, persiljan, oreganon och basilikan. Fräs upp under omrörning tills vätskan har absorberats, ca 5 minuter. Blanda ner parmesanosten.
  3. Skär djupa, horisontella fickor i kotletterna. Fyll varje ficka med fyllning. Tillslut öppningen med hjälp av en tandpetare.
  4. Lägg kotletterna på gallret och grilla dem 10 cm från värmen i 15 minuter. Ta bort tandpetare och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marre73

Fläskgryta med sting

Leker med mat och hittade på detta, blev riktigt gott och är lätt att göra. Maten sköter sig själv i ugnen och man slipper…

@mafia

Kleftiko

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.