Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous

Enkel och god vardagsrätt när tiden är knapp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl hackade örter, tex. persilja, dill, gräslök
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 4 portionsbitar torskfilé, á 125g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 msk rostade mandelspån
  • Grönsakscouscous:
  • 3 dl couscous
  • 1½ msk konc grönsaksfond
  • ½ zucchini, ca 150g
  • 1 fänkål, ca 200g
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

  1. Blanda smör med hackade örter, citronskal och citronjuice.
  2. Lägg torskfiléerna på varsitt ark aluminiumfolie.
  3. Salta och peppra.
  4. Fördela smörblandningen och rostade mandelspån över fisken. Förslut paketen. Lägg paketen på grillen 15-20 minuter eller tillaga ca 20 minuter i ugnen på 200 grader.
  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen med grönsaksfonden. Skiva zucchinin. Ansa och skiva fänkålen. Stek zucchini och fänkål i olivoljan tills de fått lite färg i en stekpanna. Krydda med salt.
  6. Blanda couscous,zucchini, fänkål, finhackad persilja och färskpressad citronjuice.
  7. Servera fisken med couscoussalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…