Örtkryddad fisk

färska kryddor ger nya goda smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 850 gram fiskfile av t.ex. torsk
  • 6 stycken morötter
  • 3 stycken purjolökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk dragon
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Skär fisken i skivor.
  2. Skala och skär morötterna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs morötter och purjolök i lite smör på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Lägg grönsaksfräset i en ugnsäker form.
  4. Lägg fisken över grönsaks fräset. Salta och peppra. Ställ in formen i ugnen. I ca 10- 15 minuter 225 grader.
  5. Rör i hop crème fraiche, det kryddgröna och örtkryddorna. Ta ut fisken och bred örttäcket över. Strö över riven ost.
  6. Gratinera i 225 grader i ca. 15 minuter
  7. Servera med ris och gröna ärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@carinasmat_se

Lax & torsk i ugn

Allt till middagen i samma form. Jag använde torskrygg och skinnfri laxfilé men du behöver inte ha två sorter utan det går bra med…