Örtkryddade hamburgare

Minska lite på köttet och lägg till smakrika grönsaker till hamburgaren. Burgaren blir då både saftig och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 1/4 dl ströbröd
  • ½ dl finhackad purjolök
  • ½ dl riven morot
  • 1 äggvita
  • 2 tsk senap
  • 1 krm oregano
  • ½ krm svartpeppar
  • Margarin till stekning
  • 4 fullkornsbaguetter eller fullkornsbullar, delade
  • 4 stora salladsblad
  • 1 tomat
  • 1 liten rödlök

Gör så här

  1. Blanda samman nötfärs, ströbröd, purjolök, morot, äggvita, senap, oregano och peppar i en stor skål. Blanda väl och forma 4 färsbiffar.
  2. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor fettsnål stekpanna. Lägg i biffarna, stek dem långsamt tills de får vacker färg och är genomstekta, ca 10 minuter, vänd en gång. Stek biffarna två och två om stekpannan är mindre. Täck över och håll biffarna varma.
  3. Lägg baguetterna eller fullkornsbullarna på en tallrik. Lägg en biff på underdelen av brödet och bygg på med sallad, tomat- och lökskivor. Lägg på överdelen av brödet och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…