Örtmarinerad lax

Serveras med citronklyfta, örtbakad potatis, gratinerade tomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé
  • 2 dl finklippt persilja, dill, basilika, salvia, timjan, körvel mm
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 msk smör
  • 50 g pinjenötter
  • Citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem med skinnsidan ner i en lätt inoljad ugnssäker form.
  3. Finklipp allt det gröna.
  4. Salta och peppra laxen och täck skivorna med kryddgrönt.
  5. Låt stå och marinera i kylen minst 1 timme.
  6. Fördela smöret i klickar över laxen och strö över pinjenötterna.
  7. Stek den i ugnen 15-20 minuter, beroende på tjockleken.
  8. Lycka till! Smaklig målötid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept