Örtpanerad kalkonfilé

Kalkonfilén får en frasig panering med smak av koriander och citron. Mycket gott och nyttigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2½ dl ströbröd
  • 2 tsk citronskal, fint rivet
  • ½ dl färsk koriander, finhackad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 ägg
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär kalkonfilén i två cm breda och ca tio cm långa strimlor.
  2. Blanda ströbröd, citronskal och koriander i en skål och krydda med salt och peppar.
  3. Vispa samman äggen med 1 msk vatten i en skål tills väl blandat.
  4. Doppa kalkonstrimlorna först i ägg och sedan i ströbrödsblandningen, tryck till med fingrarna så att de täcks av ströbröd. Lägg de panerade strimlorna på en bakpappersklädd plåt. Fortsätt tills allt kött är panerat.
  5. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek kalkonstrimlorna i omgångar, ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Lägg över på hushållspapper och låt rinna av. Servera varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept