Örtpanerad Spättafilé

En god fiskrätt som passar lika bra på helgen som vardag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g spätta (4 spättafiléer)
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • ½ dl hackade örter ex. timjan, citronmeliss, dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 msk smör till stekning
  • Sås:
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 tsk soja
  • 1 tsk pressad citron
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar

Gör så här

  1. Vänd spättafiléerna först i uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd, örter, salt och peppar. Låt paneringen torka ca 5 min.
  2. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. lägg i fisken när det är ljusgult och har slutat att skumma.
  3. Stek i omgångar, ca 2-3 minuter på varje sida.
  4. Ansa och skölj och skär champinjonerna i tunna skivor. Fräs dem i olja i en kastrull tills all vätska kokat in.
  5. Skaka samman vatten och mjöl och häll ner i kastrullen. tillsätt grädden och låt såsen koka ca 5 minuter. smaka av med soja, citronsaft, salt och peppar.
  6. Servera fisken med potatis eller ris och haricots verts.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…