Örtpocherad kyckling

Prova denna kyckling som är lätt pocherad i doftande örter. En stor fördel med detta recept är att det kan tillagas i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kycklingbröst à 125 g
  • 1 citron eller lime
  • ½ knippa färsk koriander
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 selleristjälk, tunt skivad
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • Garnering:
  • Citron- eller limeklyftor

Gör så här

  1. Skär 6-7 djupa skåror i varje kycklingfilé. Skär halvvägs ner i filéerna. Lägg kycklingfiléerna i en stor teflonkastrull.
  2. Skär citronen i tunna skivor och lägg skivorna ovanpå kycklingen. Skölj koriandern noggrant. Hacka stjälkar och blad grovt och tillsätt även dessa till kastrullen.
  3. Tillsätt buljong, pepparkorn, lök, selleri, gräslök och persilja till kastrullen.
  4. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda svagt i 10-15 minuter tills kycklingen är genomkokt. Ta kastrullen från värmen och låt den stå i 5 minuter. Lyft sedan upp kycklingen ur vätskan och servera. Servera kycklingen med blandade grönsaker, örter ur buljongen samt färska citron- eller limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…