Örtspäckad fläskytterfilé à la Nettan

Denna rätt komponerade jag idag. Skär ett längsgående snitt i filén och fyll den med en ört -och ostkräm. Bryn den lätt. Låt den bli färdig i ugnen. Köttet blir saftigt och smakrikt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskytterfilé
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ostkräm:
  • 100 g philadelpihiaost
  • 1 dl klippta kryddor: persilja och dill
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Smör
  • Bomullssnöre som tål ugnsvärme

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Putsa filén.
  3. Skär ett längsgående snitt i filén. Krydda den runt om med salt och svartpeppar.
  4. Blanda ingredienserna till ostkrämen.
  5. Fyll skåran med ostkrämen.
  6. Bind ihop filén med bomullssnöre.
  7. Bryn filén lätt i en panna.
  8. Lägg över den i en ugnsform och efterstek i ca 20-30 minuter.
  9. Ta upp den och låt den vila lite innan den skärs i skivor.
  10. Servera med klyftpotatis, en god sås och grönsallad.
  11. Lycka till! smaklig måltid

Kommentarer

Har nu tillagat denna rätt. Den var smarrig ;D och enkel att tillaga. Ska göras fler gånger.

Liknande recept