Överumsspjäll med grönsaker

En variant till på spjäll finner du här.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Kryddor till kokvattnet:
  • 1 kvist rosmarin eller 1 msk torkad
  • 3 kvistar timjan eller 1 msk torkad
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Glacering:
  • 5 msk japansk soja
  • 3 msk blomsterhonung
  • Nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka spjället i saltat och kryddat vatten cirka 1 timme. Värm ugnen till 225º.
  2. Ta upp spjället och torka det, spara kokspadet.
  3. Lägg spjället i en långpanna tillsammans med grönsakerna, salta och peppra och ställ in i ugnen.
  4. Glacering:
  5. Blanda soja, honung och peppar. När spjället börjat steka, pensla det med blandningen och sänk värmen till 175º. Häll också på 1 dl av kokspadet.
  6. Ugnsbaka i 45-60 minuter, ös med jämna mellanrum och häll på mer spad om det blir torrt.
  7. Servera spjället tillsammans med grönsakerna, direkt från långpannan eller upplagt som på bilden.
  8. Vill man ha potatis till går det bra att blanda klyftpotatis med grönsakerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept