Orientalisk köttgryta med apelsin

Ett sånt här urklippt gammalt recept som legat länge, länge i en låda. Grytan är prövad men som sagt var, var det länge sen, kanske dags att göra igen. En gryta med en friska och god smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt
  • Smör
  • 1 purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 msk kinesisk soja
  • ca 50 g salta nötter eller efter behag
  • 1 dl grädde
  • 1 apelsin till garnering

Gör så här

  1. Bryn köttet, lite i taget i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken, bryn den och för över i grytan. Strö över mjölet och rör om, späd med buljongen. Salta och peppra. Låt koka under lock på svag värme i ca 45 min.
  2. Tillsätt apelsinskal + saft, soja, jordnötter och grädde. Låt grytan koka ytterligare 2-3 min. Skala apelsinen och skär i tunna skivor (ta bort hinnan), garnera med apelsinskivorna.
  3. Server med ris och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr