Orientaliska biffar med salsa

Den som tycker om hett kryddad mat kan öka mängden sweet chili med en eller ett par matskedar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g mager nötfärs
  • 4 msk sweet chili
  • 2 msk soja
  • Ev 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1½ msk potatismjöl
  • Tillbehör:
  • Basmati- eller jasminris för 4 personer
  • Morotssalsa:
  • 2 stora morötter
  • 1 apelsin
  • 1½ msk rapsolja
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10-12 cm färsk gurka
  • 2 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma 4 stora biffar, ca 3 cm tjocka. Sätt riset på kokning.
  2. Skala morötterna och riv dem. Tvätta apelsinen, riv av ca 1 tsk av det gula skalet, pressa därefter apelsinen och blanda skal, saft och morötter. Sätt till olja, socker, salt och peppar.
  3. Värm lite smör eller olja i en stor stekpanna. Stek biffarna på medelvärme, ca 2 min på varje sida, sänk värmen och bräsera under lock ett par minuter så att biffarna blir genomstekta.
  4. Skär under tiden gurkan i små tärningar och blanda med de rivna morötterna. Strö över rosépeppar.
  5. Servera de stekta, av chilin lätt rödprickiga, biffarna med det vita riset och den färggranna salsan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr