Ostgratinerad fisk

Fiskgratäng under osttäcke: torsk, hoki eller sej. En snabblagad och god fiskgratäng som man kan variera efter eget tycke och smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fiskblock av torsk, hoki eller sej
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ostskivor eller riven ost
  • 1 msk ketchup
  • Dill
  • 4 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • Vegetabilisk buljong eller fiskbuljong
  • Ca 3 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smöra en ugnsform.
  3. Dela fiskblocket. Krydda fisken med salt och svartpeppar. Lägg ostskivor och klippt dill över.
  4. Gör en god fisksås av smör mjöl, grädde, buljong och ketchup.
  5. Häll såsen över fisken.
  6. Grädda ca 30 minuter.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Tack för ett bra recept på en kanon god fiskgratäng de blir en stark femma
Det här var väldigt gott. Fantastiskt att med så enkla medel få till något som smakar så bra! Tack för ett bra recept!
Äntligen det rätta receptet sen förr plus den lilla knorren som gjorde allt extra godare med en buljongtärning plus lite ost. Full pott med poäng så klart :-) /kram Bappi

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…