Ostkål med Tapenade

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 1 knippe dill
  • 125 g ost
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Tapenade:
  • 30 g svarta oliver
  • 30 g inlagda soltorkade tomater
  • 1 msk kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna strimlor, hacka dillen och grovriv osten. Skala och hacka löken. Häll olja och vatten i en vid gryta. Lägg i kälen och låt den fräsa ca 2 min utan att den tar färg. Dra grytan från värmen och rör ner ost, dill och lök. Rör om så att osten smälter.Tapenade: Kärna ur oliverna och hacka dem grovt tillsammans med tomater, kapris och vitlök. Lägg ner ingredienserna i en mixer. Häll i oljan och mixa till en jämn puré. Smaka av med salt och peppar. På bilden är ostkålen toppad med tapenade och garnerad med hyvlad, stekt vitlök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…