Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

Matidé torka? Gör denna lätta ugnsomelett som toppas med en härlig ostkräm och söta rotfrukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 rödlök
  • 1 tsk torkade örter
  • 11 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • Ostkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Knäck äggen och blanda med grädden och den rivna osten. Salta och peppra. Häll smeten i långpannan och ställ in i ugnen och grädda ca 25 minuter.
  3. Skär rotfrukterna och rödlöken i klyftor. Blanda dem med örter, olja och honung. Salta och peppra. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen ca 25 minuter samtidigt med omeletten om du har varmluftsugn.
  4. Blanda créme fraiche och riven ost. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Lägg ostkrämen på omeletten och toppa med de rostade rotfrukterna och blandsalladen. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept