Ostomeletter med varmrökt lax och gurksallad

Portionsomeletter toppade med gurksallad och lax

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 2 ägg, hela
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ½ dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk kumminfrön
  • ½ gurka, skalad och urkärnad
  • ½ dl syltlök
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 100 g varmrökt lax

Gör så här

  1. Ugn 100°
  2. Mixa äggulor, ägg, mjölk, grädde, rapsolja och ost i en matberedare till en slät smet. Salta och peppra. Sila igenom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.
  3. Häll stanningen i 4 smorda portionsformar och ställ in i ugnen i ca 1 tim.
  4. Koka snabbt upp ättika, socker, vatten och kummin. Låt svalna.
  5. Skär gurka i tärningar och blanda med syltlök, ättikslag, dill och rapsolja.
  6. Servera omeletterna ljumna, toppade med dill och gurksallad samt bitar av varmrökt lax.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept