Ostpanerad fläskfilé

Ska vara västerbottenost, men det går jättebra med vanligt riven ost. Gott att göra som helgsmat eller till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 300 g riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • Kryddor
  • Margarin

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén i önskad tjocklek. Jag brukar blanda ner kryddor i mjölet. Vänd sedan först skivorna i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i riven ost. Stek i margarin. Vänd ofta för osten brukar ha förmåga att brännas. Om man vill kan man lägga köttbitarna färdig stekta i en ugnsform och in i ugnen. Men då mister dom krispigheten.
  2. Klar att servera till ex. potatis, sallad och sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr