Ostronskivlingsoppa

En mycket god, fyllig och enkelt tillagad soppa. Perfekt som förrätt, men även utmärkt som middag. Så gott som alla jag har bjudit den på, har uppskattat den mycket.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g ostronskivling
  • 1 medelstor purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter buljong, helst svamp- eller grönsaks-.
  • 2 dl crème fraiche
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar, ca 5 mm stora. Det är inte så noga.
  2. Strimla purjolöken.
  3. Stek svamp och lök i en klick smör tills löken har mjuknat och det doftar angenämnt.
  4. Rör ner mjölet och rör om.
  5. Tillsätt buljongen, helst varm.
  6. Krydda med cayennepepparn.
  7. Låt koka i ca 10 minuter.
  8. Blanda i crème fraichen och låt det sjuda någon minut.
  9. Färdigt!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…