Ostsoppa

Utmärkt både som huvudrätt och förrätt - försvinnande god!!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 purjolökar
  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk matfett
  • 1 mörk oxbuljong
  • 250 g mjukost
  • 2 dl grädde
  • 50-100 g strimlad skinka
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Hacka fyra purjolökar och 2 gula lökar och bryn dem. Koka dessa i 1 liter mörk oxbuljong i ca 20 minuter. Ta sedan lite av buljongen och blanda i 250g mjukost häll detta i soppan och ta sedan elvispen och vispa i 2dl vispgrädde och värm soppan. Servera soppan tillsammans med kokt skinka längst ner i tallriken och häll sedan soppa över och toppa med riven ost med smak. NJUT!!!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…