Oxfilé med potatismos

Enkel och god festrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor nötfilé, ca 400 g
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vatten eller kötttbuljong
  • Potatismos special:
  • 8-10 potatisar, mjölig sort, skalade
  • 1 bit purjolök, av det gröna, finskuren
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 125 g grönmögelost, i bitar
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Koka samtidigt purjon i mjölken 4-5 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Mosa eller pressa potatisen, rör ner mjölken med purjon, smöret och osten. Smaka av med salt och peppar
  4. Stek det färdigkryddade köttet i lite matfett och salta på stekytan. Koka ur stekpannan med lite buljong till en kryddig sky.
  5. Servera nötfilén med det ganska lösa potatismoset, gärna upplagt i portionsskålar.
  6. Bjud gärna svart vinbärsgelé och rivna morötter och en valfri grönsallad till. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr