Oxkött i öl och ketchup i lergryta

Jättegott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g putsat oxkött
  • 2 lökar
  • 2 fänkål
  • 1 bunt hackad libsticka
  • 2 dl porter (öl)
  • 2 dl Heinz Tomatoketchup
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Skär köttet i stora tärningar samt löken och fänkål i halva skivor. Värm olja i en ugnsäker gryta, lergryta tex och bryn allt noggrant. Tillsätt hackad libsticka, öl och ketchup. När det börjar koka sätter du lock på grytan och kör in den i ugnen på 170 grader i 1,5 timme. När köttet är klart garnerar du med lite grönt och serverar direkt från grytan.
  2. Servera Rotfruktmos till eller vanlig mos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…