Oxrullader

Servera dessa oxrullader med ett gott vin eller kall öl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötinnanlår i tunna skivor
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • Fyllning:
  • 250 g fläskfärs
  • 1 äggula
  • 3 msk grädde
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 Krossad vitlöksklyfta
  • 2 krm timjan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med äggula, grädde,persilja, vitlök och timjan och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg ut köttskivorna och bred på fyllningen. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare. Vänd rulladerna i mjöl.
  3. Smält smör i en stekgryta. Bryn rulladerna runt om och häll på vin, vatten och buljongtärning. Täck med lock och låt köttet puttra på svag värme tills det är mört, ca 45 minuter.
  4. Rör ner grädde i såsen och sjud ett par minuter.
  5. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…