Pad thai med tofu

Thailands nationalrätt är god, mättande och lite festlig. Tofu tål riktigt hög värme, så du behöver inte vara rädd att den blir bränd. Glutenfri och laktosfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • Rapsolja att steka i
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 90 g böngroddar
  • Pad thai-sås:
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2-3 lime, pressad saft
  • 3 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk farinsocker
  • Salt eller fisksås, att smaka av med
  • Servering:
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl hackade jordnötter
  • Eventuellt finhackad röd chili
  • Limeklyftor

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Pad thai-sås:
  4. Häll alla ingredienser till såsen och rör om.
  5. Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 minuter. Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås.
  6. Servera med koriander, jordnötter, eventuellt chili och limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…