Paella

Saffransdoftande ris med kyckling, skaldjur och grönsaker. Själv uteslutar jag saffran.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grillad eller stekt kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 g saffran
  • 6 dl buljong och musselspad
  • 1 burk musslor i vatten
  • 250 g skalade djupfrysta eller färska räkor
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 1 liten burk pimiento
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar, ben, lår, vingar och bröst. Skär bröstköttet i bitar.
  2. Värm oljan i en djup panna eller gryta. Tillsätt lök och pressad vitlök och fräs dem några minuter utan att de bryns.
  3. Tillsätt ris och stött saffran, rör om väl och späd med buljong och musselspad. Låt riset sjuda under lock 20-25 minuter.
  4. Värm kycklingbitarna i ugnen eller med lite smör i en panna. Blanda ner dem i riset tillsammans med musslor, räkor, tinade ärter och strimlad pimento.
  5. Rör om så att allt blir varmt. Strö över hackad persilja och servera direkt ur pannan. Gärna med en fräsch grönsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept