Päronsoppa

En modern rätt av torkade frukter som så ofta anvädes förr i tiden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 päronhalvor
  • 4 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 rosmarinbarr
  • 125 g smör
  • Citonäggnudlar:
  • 3 ägg
  • 1 citron
  • 1/2 dl strösocker
  • Citonmelissblad

Gör så här

  1. Skölj 9 av de torkade päronhalvorna och lägg dem i blöt över natten i vatten som precis täcker dem ca 4 dl.
  2. Häll över i en rostfri kastrull, allt vattnet ska vara med.
  3. Tillsätt strösocker matlagningsyoghurt, grädde och det färska rosmarinet.
  4. Koka på medelstark värme ca 10 minuter.
  5. Tillsätt smöret och kör allt i mixern tills det blivit slätt.
  6. Torkade päron är olika i storlek och vikt, därför blir der olika tjocklek på soppan från gång till gång. Om det skulle bli för tjockt tillsätt vatten. sila soppan genom en finmaskig sil.
  7. .
  8. Skär den sparade päronhalvan i små tärningar och lägg dem i soppan.
  9. CIitronäggnudlar:
  10. Tvätta citronen och riv det gula skalet (det vita skall ej komma med.)
  11. Vispa upp det tilllsammans med äggen och sockret.
  12. Stek så tunna omeletter du kan i en väl rengjord teflonpanna.
  13. Stjälp upp så att omeletterna kallnar och rulla ihop dem så hårt som möjligt.
  14. Skär sedan ca 3 mm tjocka skivor av rullarna.
  15. Servering:
  16. Värm soppan och häll upp i tallrikar.
  17. Ringla i äggnudlarna i soppan.
  18. Strö över lite finstrimlade citronmelissblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…