Paj med chilikeso och pinjenötter

Pajdeg kan man både frysa gräddad och ogräddad. Den här pajen kan frysas gräddad med fyllning och allt. bara att ta fram sen och värma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 msk fullkornmjöl av dinkel
  • 6 msk grahamsmjöl
  • 2 msk vetegroddar
  • 40 g smör
  • 5 msk lättkesella
  • Fyllning:
  • 100 g böngroddar
  • 1 dl riven morot
  • 1 dl hackad purjolök
  • 5 ägg
  • 4 dl sojamjölk
  • ½ dl chilikeso
  • 3 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk hackad färsk dragon
  • Tillbehör:
  • Sallad
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Börja med att blanda ingredienserna till pajdegen.
  2. Forma till en smidig deg, plasta och förvara i kylskåp i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel.
  5. Förgrädda pajen i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  6. Riv morötterna grovt. Hacka purjolök. Vispa samman ägg och sojamjölk, vispa ner chilikeso, senap, salt, vitpeppar och pinjenötter.
  7. Fördela böngroddar, purjo och morötter i pajen och häll över äggblandningen. Grädda i 25-30 minuter.
  8. Servera med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…