Paj med pepparrotsräkor

En riktigt snabb bjudrätt. Läcker som förrätt och passar fint på buffébordet eller till vickning. Färdig smördeg, enda pillet är att skala räkorna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st kylskåpskall rund smördegsplatta, ca 250 g
  • 1,5 kg räkor med skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk klippt dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Drapera smördegen så att den hänger lite över kanten på en pajform, ca 25 cm i diameter.
  3. Töj degen så den passar inuti formen och nagga botten ganska tätt. Grädda ca 15 minuter.
  4. Skala räkorna och grovhacka ca 1/3 av dem.
  5. Vispa grädden och blanda ner dill, pepparrot och räkhacket.
  6. Klicka ut i pajskalet och lägg de hela räkorna ovanpå. Garnera gärna med en dillkvist.
  7. Servera genast. En kall öl, vitt vin eller vatten passar fint till

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…