Pajknyten med kassler och vitlöksost

Smarriga knyten med en härlig röra av kassler, purjolök och creme fraiche blandat med vitlöksost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 plattor smördeg
  • 400 g kassler
  • 1 medelstor purjolök
  • 1 liten förp lättcreme fraiche (2 dl)
  • 1 förp vitlöksost, philadelphia, cantadou eller liknande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna kasslern fint. Strimla hela purjolöken ganska fint och stek den tills den fått lite färg. Blanda creme fraiche med vitlöksost.
  3. Kavla ut de tinade smördegsplattorna tunt. Lägg på 1/4 del av creme fraiche-röran följt av 1/4 av kasslern samt tro det eller ej 1/4 del av purjolöken.
  4. Vik ihop kanterna mitt uppe på till fina paket och kolla så det sluter tätt.
  5. Lägg på plåt och sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 25-30 minuter.
  6. Servera en god sallad.

Kommentarer

mkt god fredagsmiddag :D de va inte sista gången jag lagade detta men nästa gång ska jag krydda med lite svartpeppar så blir det nog ännu bättre

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr