Pajrutor med salami och fetaost

Paj är alltid lika gott och enkelt att ta med i matlådan. Skär de i lagom portionsbitar i förväg och svep gärna in dem i lite smörgåspapper.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1-1½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g salami
  • ½ dl gröna oliver, urkärnade
  • 200 g fetaost
  • 1½ dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost

Gör så här

  1. Blanda mjöl och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in den i plastfolie och låt vila kallt cirka 20 minuter.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 225 grader i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
  3. Fyllning: Vispa samman ägg, crème fraîche och mjölk. Krydda med salt och peppar. Strimla salamin. Halvera oliverna. Tärna fetaosten. Fördela fyllningen i pajskalet och strö över osten. Häll över äggstanningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg och stanningen har stelnat, cirka 40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…