Panerad falukorv

Det finns hur många varianter på vår kära falukorv som helst, här är ännu ett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 500 g falukorv
  • Ströbröd
  • Sesamfrön
  • 1-2 msk dijonsenap
  • Ägg
  • Allkrydda
  • Salt
  • Jordnötsolja
  • 1 burk ca 300 g böngroddar

Gör så här

  1. Skär falukorven i skivor på längden, ca 5 cm långa.
  2. Vispa upp ägget med allkrydda, senap och salt.
  3. Blanda ströbrödet med sesamfröna.
  4. Lägg det uppvispade ägget och ströbrödsblandningen i varsin djup tallrik.
  5. Panera korven, först i äggblandningen sen i ströbrödet.
  6. Stek den i jordnötsolja i inte alltför het panna till de tar färg.
  7. Lägg upp korven på serveringsfat.
  8. Woka upp böngroddarna i pannan efter att du har korven klar.
  9. Servera den panerade falukorven med potatismos, böngroddar ,samt gröna ärtor.

Kommentarer

Gott och annorlunda mot vanlig falukorv.
Mycket gott!! Vi kommer att göra denna rätt fler gånger.
Jag serverade med en currysås.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…