Panerad Spätta med ljuvlig sås

Favorit hos oss.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-8 Spättafileér
  • Ströbröd
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 ägg
  • 1 förpackning Milda matlagningsgrädde 4 %
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½ Gul lök finhackad
  • 2 dl skalade räkor
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 1 Citron
  • Dill finklippt eller hackad
  • Potatis
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och
  2. Vispa upp ägget i en skål
  3. Doppa spättorna i ägg och sen i skorpmjöls röra.
  4. Stek på medelstark värme i smör
  5. Finhacka dill,
  6. Kolla över räkorna så det inte finns skalrester och krafs på dem.
  7. Finhacka gul lök och bryn försiktigt i en panna, tillsätt vätskan, lite pressad citron och buljongtärningen.
  8. Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite.
  9. Smaka av.
  10. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen.
  11. Obs! Koka inte det, räkorna är godare om dom inte kokar, man slipper då sega räkor.
  12. Servera med kokt potatis och lite grönsallad.

Kommentarer

Gott och snabblagat
Mycket gott. Kommer att laga fisken fler gånger.
Tack för ditt goda recept. Gjort det flera gånger. Såsen har jag även använt till fiskgratäng. Mvh Molgan
Jag testade detta recept igår.. Hade dock inga räkor hemma, men inproviserade ihop en annan dillsås istället:) Panerad rödspätta kommer garanterat att stå på menyn vid fler tillfällen då det var mycket uppskattat! ..och nästa gång blir det troligtvis räksås istället, för det tror jag kan vara en höjdare:) mvh Sabina

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr