Panerad tofu med dillpotatismos och grön ärtsås

Fiskfria fiskpinnar som går snabbt att slänga ihop. De flesta älskar potatismos och vem blir inte glad av en galet grön ärtsås? Smaklig måltid! Laktosfri och äggfri. Använd majs- eller rismjöl istället för vetemjöl och glutenfritt ströbröd för en glutenfri rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Panerad tofu:
  • 250 g fast tofu
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Rapsolja att steka i
  • Dillmos:
  • 800 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Grön ärtsås:
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver eller flytande grönsaksfond
  • ½ tsk salt
  • Servering:
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Panerad tofu:
  2. Skär tofun i skivor. Blanda ihop vetemjöl och vatten i en skål. Blanda ströbröd och salt på en tallrik. Doppa nu först tofun i vetemjöl- och vattengeggan och vänd den sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp ett lager olja i en stekpanna och stek sedan tofun frasig och gyllenbrun.
  3. Dillmos:
  4. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk i en kastrull. Häll bort vattnet och vispa den sedan till ett mos tillsammans med mjölken. Använd en elvisp, det blir enklast. Blanda ner finhackad dill och smaksätt med salt och peppar.
  5. Grön ärtsås:
  6. Släng ner gröna ärtor, vatten, buljongpulver eller fond och salt i en mixer. Mixa till en slät sås. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
  7. Servera den panerade tofun tillsammans med potatismos, grön ärtsås och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…