Panerade ost och paprikabiffar

Detta blev den saftigaste och härligt goda färsbiff jag gjort. Dubbelpaneringen får ost och smaker att vara kvar i biffen. På bilden serverad med pommes på det Belgiska sättet med en stor klick majonnäs. Biffarna var så saftiga i sig så mer behövdes inte. Kan givetvis även serveras med potatis och en god gräddsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 paprika (valfri färg 100 g)
  • 100 g purjolök
  • 100-150 g ost (gärna lagrad valfri sort)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör (till stekning)
  • Panering:
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1-2 ägg

Gör så här

  1. Finhacka paprika och purjolök.
  2. Grovriv osten.
  3. Blanda väl färs, purjo, paprika potatismjöl, ägg, salt och svartpeppar.
  4. Forma 4-6 stora biffar ca 2-3 centimeter tjocka.
  5. Vänd biffarna i vetemjölet och låt vila en stund så mjölet fäster.
  6. Doppa i uppvispat ägg sen i ströbröd.
  7. Låt vila i ca 10-15 minuter så paneringen hinner svälla och klistra ihop.
  8. Fräs smöret i en stekpanna och sänk sen till svag värme ca 4 av 12.
  9. Stek biffarna i ca 3 minuter per sida och lägg på varmt fat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…