Pannbiff med löksky

Härlig husmanskost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 nypa muskotnöt, malen
  • Salt
  • Peppar
  • Löksky:
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • Till servering:
  • 4 saltgurkor, hela

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.
  2. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor.
  3. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida, tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
  4. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med nykokt potatis och saltgurka.

Kommentarer

Mycket gott!

Liknande recept