Pannbiff med ugnsbakad lök

Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör och rapsolja
  • Lök:
  • 1 gul lök
  • 2 rödlökar
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk smör och rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala och klyfta lökarna fint.
  3. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör och rapsolja.
  4. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.
  5. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke.
  6. Skala och hacka eller riv löken fint.
  7. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs.
  8. Forma till 8 biffar och stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.
  9. Servera pannbiffarna med den stekta löken, potatispurè, grönsaker och gräddsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…